• Lars Skiveren, Klokkerholm: Sørg for at få det eksisterende foreningsliv med. Skab viden om, hvad der er muligt, lød nogle af hans anbefalinger på fællesmødet.

Sørg for rigtig ramme

UDVIKLING: Ildsjæl fra Klokkerholm kom med anbefalinger på fællesmøde

VENDSYSSEL: - Det er vigtigt at få startet rigtigt, og at rammerne til at gøre en forskel er til stede, og at man har snakket med de folk, der bor i lokalsamfundet. Det skaber forankring. Og sørg for at få det eksisterende foreningsliv med. Skab viden om, hvad der er muligt. Få kontakt med andre, der ved bedre end os selv.

Sådan lød opfordringen fra Lars Skiveren, projekt Klokkerholm, Byen i Landskabet, til deltagerne i et fællesmøde i Østervrå for landsby ildsjæle i Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev Kommune.

Han fortalte om projektet, at det har været med til at bevidstgøre landsbyens egne borgere om, hvor meget landsbyen egentlig har at byde på. Ikke mindst gennem en velredigeret film om byen.

- Klokkerholm bliver kaldt byen i landskabet, men det er lige så meget byen i fællesskabet, sagde han og nævnte en række nye aktiviteter, som er sat i gang efter at flere borgere blevet engageret i at udvikle byen:

- En af dem er en strategi for udvikling af byen, og for at finde ud af, hvor det er muligt at få nye beboere til at flytte til byen.

På mødet i Østervrå fortalte Tove Marquardsen, Lønstrup om Havtornens Rige og om at udefra kommende støtte kan sætte noget i gang.

- Lønstrup var i 2010 med i Projekt Leveby i Hjørring. Det var en succes i Lønstrup og omegn, sagde hun.

Lukning af Skallerup Skole gav også et skub til et mere aktivt foreningsliv og samarbejde mellem byerne i Havtornens Rige Lønstrup, Skallerup, Vennebjerg og Sønderlev.

- Vi har skabt samling. Der er skabt liv i Vennebjerg Mølle. Vi har fået synergivejen, en friskole, nævnte hun.